URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

28 APRILIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ

În fiecare an, pe 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) marchează Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel global.
Sub deviza ”Ce am învățat din criza COVID-19? Consolidarea dialogului social către o cultură a securității și sănătății”, Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă din acest an se axează pe participare și dialog social în crearea unei culturi pozitive a securității și sănătății în muncă.
De-a lungul pandemiei de COVID-19, am constatat cu toții că un sistem de sănătate și securitate puternic, cu includerea participării guvernelor, angajatorilor, lucrătorilor, actorilor din sănătatea publică și a tuturor părților relevante la nivel național și din întreprinderi, a fost crucial în protejarea mediului de lucru și protejarea securității și sănătății lucrătorilor.
Prin urmare, dincolo de creșterea nivelului de conștientizare a nevoii de a asigura protecția continuă împotriva riscurilor profesionale tradiționale, trebuie să fim pregătiți pentru a reacționa rapid și în cazul unor potențiale amenințări la adresa securității și sănătății lucrătorilor.

Continue Reading
La Top