URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

6 IULIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SĂRUTULUI

Astăzi, 6 iulie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Sărutului. Fiecare zi merită celebrată, dar mai ales atunci când există motive în plus în calendar.

Sărutul deține semnificatii, de aceea este unul dinte cele mai recunoscute semne de afectiune din întreaga lume. „În general, sărutul a jucat un rol important în legăturile sociale de când lumea, iar această zi celebrează rolul pe care acest gest îl are în culturile din întreaga lume şi le reaminteşte oamenilor să recunoască valoarea simplă a unui sărut între prieteni, iubiţi, familie şi chiar animale de companie.”- scrie nationaldaycalendar.com. Sărutul este folosit în diferite ocazii, conotațiile acestuia variind în funcție de cultură.

Beneficii:

Sărutul are calitatea de a elibera adrenalină și noradrenalină în fluxul sangvin, ceea ce provoacă o serie de schimbări fizice benefice pentru circulația sangvină, impulsionând ușor pulsul și tensiunea sangvină. Un sărut poate arde între 2 – 3 calorii pe minut. În timpul sărutului se eliberează endorfină, ceea ce ajută la eliminarea stresului și producerea unei stări de bine și relaxare.

Sărutul ajută la creșterea auto-stimei, la tonifierea mușchilor faciali, la degajarea anestezicului prezent în salivă, reglează nivelul colesterolului în sânge și ajută metabolismul.

Sursa text: Wikipedia

Sursa text: Astrosens

Continue Reading
La Top