URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

23 MAI – ZIUA MONDIALĂ A BROAȘTELOR ȚESTOASE

La 23 mai celebrăm Ziua mondială a broaştelor ţestoase, o specie aflată pe cale de dispariţie.

Ziua mondială a broaştelor ţestoase a fost iniţiată în 2000, de către American Tortoise Rescue (ATR), o societate non-profit înfiinţată, în 1990, pentru a asigura protecţia tuturor speciilor de broască ţestoasă. Aceasta oferă adăpost permanent pentru broaştele ţestoase abandonate şi pierdute, precum şi pentru cele care sunt confiscate ca urmare a aplicării legii şi necesită locuinţe temporare, potrivit www.tortoise.com. Pe parcursul anilor, de la o ediţie la alta, această zi a devenit cunoscută şi marcată la nivel mondial. Este o zi sărbătorită de toţi iubitorii speciilor de broască ţestoasă din ţări precum Canada, Pakistan, Borneo, India, Australia, Marea Britanie, Grecia şi multele altele.

Scopul Zilei mondiale a broaştelor ţestoase este a creşte respectul şi cunoştinţele despre aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora. Este, de asemenea, o sărbătoare a bucuriei pe care aceste reptile le aduc zilnic numeroaselor persoane care le deţin ca animale de companie.

Aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii şi alţi experţi prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani, se menţionează pe www.tortoise.com.

Scopul final al ATR este de a opri comerţul ilegal cu broaşte ţestoase şi broaşte din întreaga lume. Printre priorităţi este şi aceea de a cere magazinelor de vânzare a animalelor de companie să oprească vânzarea de broaşte ţestoase fără a oferi şi informaţii adecvate pentru cumpărător. De exemplu, mulţi oameni care cumpără un astfel de animal de companie, atunci când este pui, nu ştiu că unele specii pot creşte până la 100 de kilograme sau chiar mai mult, că au nevoie de căldură constantă pe tot parcursul anului, deoarece nu hibernează, şi că pot trăi foarte mult.

American Tortoise Rescue a salvat peste 4.000 de broaşte ţestoase de apă sau de uscat, de la începuturile activităţii sale.

Sursa: agerpres.ro

Continue Reading
La Top