URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

223 DE CETĂȚENI UCRAINENI ÎNCADRAȚI PE PIAȚA MUNCII DIN ROMÂNIA


Marcel Dumitru Miclău a reprezentat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale la întâlnirea organizată de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la care au participat reprezentanții instituțiilor guvernamentale, societății civile și organizațiilor internaționale implicate în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Cetățenii ucraineni care se înregistrează în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională precum și mediere.

Până în acest moment, în evidențele agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au fost înregistrați 141 de cetățeni ucraineni. Județele în care au fost înregistrați aceștia sunt: Suceava – 84, Bistrița Năsăud – 44, Iași – 9, Timiș -2 și Tulcea – 2 . Numărul total al persoanelor care și-au găsit un loc de muncă este de 223 dintre care 48 au beneficiat de serviciile de mediere oferite de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă.

Până în prezent, 44 angajatori din România au declarat 1.619 locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina, cele mai multe locuri fiind în județele: Bistrița Năsăud, Suceava, Brașov, Maramureș, Arad, Tulcea, Mureș , Iași, etc.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit tuturor instituțiilor și organizațiilor implicate pentru profesionalismul de care dau dovadă și pentru sprijinul umanitar oferit cetățenilor ucraineni.

Continue Reading
La Top