URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

20 DE TINERI AU SCOS DE SUB TIPAR REVISTA BĂRĂGANULUI

Zona Bărăganului, în special cea estică, este puternic afectată de sărăcie, de condiții de viață precare, existând numeroase familii defavorizate, dar și o puternică desprindere de tradiții și obiceiuri.
Foarte puține dintre acestea s-au păstrat și perpetuat, deși folclorul este memoria colectivă vie, care creează punți peste timp și oferă autenticitatea unui spațiu geografic.

“Pentru a ajuta comunitatea locală la dezvoltarea lor culturală și la păstrarea tradițiilor, Asociația „Dor de Dor”, prin proiectul Revista „Dorul Bărăganului”, finanțată prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow, au dat naștere unei reviste cu specific cultural, ce include tradiții, obiceiuri, dar care promovează și personalități ale zonei”, se arată pe pagina de socializare a ONG-ului.

Echipa de proiect a fost alcătuită din 20 de copii, cu vârste cuprinse între 12-18 ani, care au participat la cursuri de inițiere în jurnalism și activități de organizare a lucrului în echipă, dar și activități de teren pentru culegerea materialelor ce au fost publicate.

La finalul proiectului s-au realizat trei numere ale revistei și a avut loc și un eveniment de lansare cu personalități locale și oameni de cultură.

Continue Reading
La Top