URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

20 DE ANI DE NATO, SĂRBĂTORIŢI LA BAZA AERIANĂ 86 BORCEA DIN CĂLĂRAȘI

România a marcat 20 de ani de aderarea la NATO. Evenimentul, desfășurat în contextul aniversării a 75 de ani de la înființarea alianței, a strâns duminică la Baza Aeriană 86 Borcea peste o mie de persoane care au luat parte la spectacolul aerian oferit de militari. 

Au fost momente unice în care participanții au privit fără să respire acrobațiile făcute cu îndemânare de piloții militari. Pe lângă ceremonia militară, Baza Aeriană a găzduit și un eveniment sportiv deosebit, intitulat RunAway, adresat celor pasionați de alergare și înscriși pe platforma 42.km.ro. Participanții la eveniment și-au putut evalua pregătirea fizică într-o competiție plină de adrenalină.

La 4 aprilie 1949, la Washington lua fiinţă Organizaţia Atlanticului de Nord, mai cunoscută drept NATO. România a intrat şi ea în cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată în urmă cu 20 de ani, în 2004.

În prezent, din NATO fac parte 32 de ţări din Europa şi America de Nord, între care Statele Unite, Franţa, Regatul Unit, Italia, dar şi România.

Continue Reading
La Top