URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

2 MAI ESTE ZIUA NAȚIONALĂ A TINERETULUI. AFLĂ DE CÂND ESTE SĂRBĂTORITĂ LA ACEASTĂ DATĂ

2 mai este Ziua naţională a tineretului, o zi în care zâmbetele și distracția trebuie să fie la înălțime. De când e sărbătorită la această dată și cine a militat pentru o asemenea zi 2 mai este Ziua naţională a tineretului, ziua în care adolescenții și nu numai merită un plus de liniște și fericire în lumea din ce în ce mai dură și mai pretențioasă în care trăim.

De ce sărbătorim pe 2 mai Ziua naţională a tineretului

Trebuie să știți că proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost inițiat încă din anul 2004. La baza lui s-au aflat nu mai puțin de 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.
La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. Așa se face că un an mai târziu 2 mai a devenit Ziua naţională a Tineretului.

Dacă ne uităm peste lege observăm că în această zi sunt organizate şi promovate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului.

Ce oraş este Capitala Tineretului din România în 2022

Din 2016, în fiecare an, un oraş din România primeşte titlul de Capitala Tineretului din România. Acesta funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului.
Dacă ne raportăm la primul oraş desemnat Capitala Tineretului din România, atunci acesta a fost Timişoara. Orașul de pe Bega a deţinut acest statut în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, într-o ediție care s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Începând cu 2 mai 2017, Capitala Tineretului din România a fost Municipiul Bacău, până la 1 mai 2018. În noiembrie 2017, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Summitului Tinerilor, care a avut loc la Bacău, Baia Mare a fost desemnată Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019.

Un an mai târziu, municipiul Iaşi a fost desemnat Capitală a Tineretului din România, pentru ca în perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021, aceasta să fie Constanţa. Mandatul acestui oraș pentru purtarea titlului de Capitala Tineretului din România a fost relocat pentru perioada 2 mai 2021 – 1 mai 2022.

Sursa: agerpres.ro

Continue Reading
La Top