URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

18 MIGRANŢI AU FOST GĂSIŢI MORŢI ÎNTR-UN CAMION ABANDONAT, ÎN APROPIERE DE CAPITALA BULGARĂ SOFIA

18 migranţi au fost găsiţi morţi vineri într-un camion abandonat la circa 20 de kilometri de capitala bulgară Sofia, a anunţat Ministerul de Interne bulgar, în timp ce alţi migranţi din acest grup sunt internaţi în stare critică, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Conform primelor informații (ale anchetei), vehiculul transporta ilegal circa 40 de migranţi ascunşi sub o încărcătură de lemn”, a precizat sursa citată. Dintre aceştia, 18 au murit aparent asfixiaţi, cauza unui accident rutier fiind exclusă de autorităţi. O altă ipoteză este că migranţii ar fi fost striviţi de încărcătură.

Unii dintre migranţii care au supravieţuit afirmă că traficanţii au abandonat pur şi simplu camionul şi au fugit.

Serviciul bulgar de urgenţă a anunţat că migranţii care au supravieţuit au fost transportaţi la spitale din Sofia şi unii dintre ei sunt în stare critică, numărul acestora variind în funcţie de sursa informaţiei, între 8 şi 14.

„Nu au mâncat timp de mai multe zile, suferă de deshidratare şi au răni pe tot corpul, nu îmi dau seama ce le-a provocat”, a declarat ministrul bulgar al sănătăţii, Asen Medjidiev.

Detalii, pe Euronews.ro

Continue Reading
La Top