URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

16 NOIEMBRIE-SFÂNTUL APOSTOL ȘI EVANGHELIST MATEI

Pe 16 noiembrie, creștinii sărbătoresc Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. Este considerat unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus și autorul Evangheliei după Matei în Noul Testament. Sărbătoarea acestui sfânt este o ocazie de recunoștință și reflectare pentru credincioși.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, cunoscut și sub numele de Levi, a fost un vameș evreu care a devenit unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos. El a scris una dintre cele patru evanghelii din Noul Testament, numită Evanghelia după Matei.

Conform tradiției creștine, Matei a propovăduit Evanghelia în Orientul Mijlociu și poate în alte regiuni, contribuind la răspândirea creștinismului. El este recunoscut și sărbătorit în calendarul creștin ca sfânt și apostol, cu data de 16 noiembrie fiind dedicată în mod special lui.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Matei pe 16 noiembrie este o recunoaștere a contribuției sale semnificative în contextul creștinismului. Creștinii sărbătoresc această zi în memoria și recunoștința față de apostolul Matei pentru misiunea sa în răspândirea învățăturilor lui Iisus Hristos. Sărbătoarea reprezintă, de asemenea, o ocazie pentru credincioși de a reflecta asupra învățăturilor și impactului apostolului Matei în istoria creștinismului. Este un moment de rugăciune și celebrare în comunitățile creștine.

Există variate tradiții și relatări legate de moartea Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, dar majoritatea acestora sunt în mare parte tradiționale și nu sunt susținute de dovezi istorice directe. Conform unor tradiții, Matei ar fi murit ca martir, fiind ucis în timpul activității sale de propovăduire. Unele legende menționează că ar fi fost omorât cu securea sau sabia.

 

Continue Reading
La Top