URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

15 MAI – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1993 ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

Anul 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua Familiei Române.

Familia reprezintă ceva important pentru fiecare dintre noi. În căminul oricărei familii ar trebui să persiste doar bucurie, înțelegere, sprijin, răbdare și iubire.

În familie înveţi cum să te comporţi, cum să răspunzi la o provocare, cum să ieşi dintr-un conflict, ce reguli să respecţi pentru a-ţi asigura o bună funcţionare în viaţă. Familia e cea care te ghidează şi te informează despre principalele norme ale societăţii în care te naşti.

În Călărași, cetățenii sunt de părere că familia tradițională reprezintă cea mai frumoasă relație. De asemenea, aceștia au precizat că familia înseamnă o comunitate de viață și iubire care asigură stabilitate în timp și speranță pentru viitor.

Continue Reading
La Top