URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

142 DE KILOGRAME DE PEȘTE DESCOPERITE LA O ACȚIUNE DE PRINDERE ÎN FLAGRANT

Vineri, 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au salvat și eliberat în mediul natural 30 de kilograme de pește din specia sturion și au confiscat 112 kilograme de pește din speciile crap, somn, sânger și mreană, deținute ilegal.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat în flagrant, pe DN3B în comuna Stelnica 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani, în timp ce transportau într-un autoturism 142 de kilograme de pește, fără a deține documente de proveniență.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestuia se afla cantitatea de 30 de kilograme de pește din familia sturionilor, din speciile cegă și păstrugă, precum și 112 kilograme de pește din speciile crap, somn, sânger și mreană.

Cantitatea de 112 kilograme de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, iar cei 9 sturioni au fost redați mediului acvatic.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ”deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit” și ”pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale”.

Sursă: Poliția Română

Continue Reading
La Top