URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

12 MAI/ZIUA ASISTENTULUI MEDICAL: MESAJUL DIRECTOAREI DE ÎNGRIJIRI PENTRU ASISTENȚII MEDICALI DIN CĂLĂRAȘI

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este celebrată în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

Conceptul de asistentă medicală (sau nursing – termen folosit internațional) este o parte importantă a sistemului de îngrijire a sănătății individului și cuprinde trei elemente importante:  promovarea sănătății, prevenirea bolilor și îngrijirea persoanelor bolnave de toate vârstele, în toate unitățile sanitare, asezările comunitare și în toate formele de asistență socială.

Pentru a marca această zi am stat de vorbă cu Florentina Stamate director îngrijiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași Dr. Pompei Samarian. Aceasta a transmis un mesaj pentru asistenții medicali din Călărași.

În jurnalul Canal SUD din această seară puteți urmări mesajul oferit de Florentina Stamate director îngrijiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași Dr. Pompei Samarian.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top