URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

11 OCTOMBRIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FETIȚELOR ȘI ADOLESCENTELOR

Pe data de 11 octombrie, lumea se unește pentru a sărbători Ziua Internațională a Fetițelor și Adolescentelor, o zi specială dedicată tinerelor femei din întreaga planetă. Această sărbătoare reprezintă o ocazie importantă de a celebra progresul, potențialul și contribuția vitală pe care fetele și adolescente o aduc în societate.

Cu toate că Ziua Femeii, celebrată pe 8 martie, pune accentul pe recunoașterea contribuției femeilor adulte la dezvoltarea socială și economică, Ziua Internațională a Fetițelor și Adolescentelor se concentrează pe nevoile, drepturile și aspirațiile tinerei generații.

Această zi a fost instituită pentru a evidenția provocările cu care se confruntă fetele și adolescente în ceea ce privește educația, egalitatea de gen, drepturile omului, siguranța și protecția acestora. De asemenea, marchează importanța asigurării unui viitor prosper pentru fete și adolescentele din întreaga lume, promovând educația și sprijinul lor în atingerea potențialului maxim.

Odată cu creșterea conștientizării și eforturilor continue pentru eliminarea inegalității de gen, Ziua Internațională a Fetițelor și Adolescentelor reprezintă un moment pentru a reflecta asupra progresului făcut și pentru a sublinia că este nevoie de acțiuni globale pentru a oferi tuturor fetelor și adolescentelor șanse egale de dezvoltare, învățare și succes.

Continue Reading
La Top