URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

11 FEBRUARIE – ZIUA EUROPEANĂ A NUMĂRULUI DE URGENȚĂ 112

Astăzi, 11 februarie, se sărbătorește Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112. Acest număr este accesibil gratuit în toate statele membre ale Uniunii Europene și este destinat pentru situații de urgență, cum ar fi incendii, accidente, situații medicale sau crime.

Scopul Zilei Europene a Numărului de Urgență 112 este de a îmbunătăți cunoștințele cetățenilor despre acest serviciu și de a încuraja utilizarea corectă a acestuia. De asemenea, această zi își propune să sublinieze importanța unei colaborări eficiente între statele membre pentru a oferi un serviciu de urgență rapid și eficient cetățenilor europeni.

Autoritățile europene încurajează cetățenii să învețe numărul 112 și să îl folosească doar în situații de urgență, evitând astfel întreruperea canalelor de comunicare importante pentru situații reale de urgență. De asemenea, se recomandă cetățenilor să furnizeze informații clare și concise operatorilor, astfel încât acestora să poată gestiona cât mai eficient situația.

Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112 este un eveniment important pentru siguranța cetățenilor europeni și subliniază importanța unui sistem de urgență eficient în fiecare stat membru. Să ne amintim să îl utilizăm corect și să îl promovăm astfel încât să devină un simbol al siguranței cetățenilor europeni.

Continue Reading
La Top