URMĂREȘTE-NE

EXCLUSIV

10 MINUTE! ATÂT FACI DIN CĂLĂRAȘI PÂNĂ LA CEA MAI APROPIATĂ OAZĂ DE LINIȘTE

Viorel Cristea, Sherp și hidrohalta din Călărași ne-au scos din monotonia vremii mohorâte a anotimpului în care ne aflăm și brusc ni s-a făcut dor de vară.

Ne-am întâlnit pe plaja Podul 4 și primul lucru care ne-a captat atenția a fost autovehicul Shrep, Viorel Cristea fiind singurul deținător al unei astfel de autoamfibie din țară.
Am aflat de la Viorel Cristea că viteza maximă este de 40 km/h, iar pe apă de 6 km/h.
Urcă peste obstacole cu o înălțime de până la 1 metru și o pantă de până la 35 de grade și depășește incredibil de ușor câmpurile de piatră, nisipul, zăpada, copacii căzuți, se deplasează pe gheață și în apă.
Practic este o mașină care plutește pe apă și este cea mai performantă mașină din lume.

“Această mașină salvează vieți, este dedicată pentru așa ceva, în cazul în care cineva are o problemă undeva unde nu poți ajunge decât cu elicopterul, știm că elicopterul zboară în condiții speciale cu anumite costuri, Sherp-ul costă maximum 10 euro exploatarea pe oră și ajunge oriunde indiferent de situație, îl poate conduce orice șofer cu categoria B după 30 min de instructaj”.

Ajungând pe Hidrohalta din Călărași, Viorel ne-a povestit despre proiectele pe care le are în derulare, proiecte mărețe de care vor beneficia toți călărășenii și nu numai, pentru că își dorește să promoveze turismul.
Primul dintre proiectele pe care ni l-a prezentat Viorel se numește ,,Valorificarea patrimoniului Natural al Dunării Călărășene pentru achiziții și servicii de turism, asigurări de facilitați de cazare de scurtă durată, transport, agrement, pescuit și educație ecologică”.
Proiectul este deja implementat și a avut susținerea Consiliului Județean Călărași, fiind dedicat iubitorilor de pescuit, iar prin acest proiect pescarii pot veni împreună cu familia, devenind astfel o activitate de familie” , ne-a declarat Viorel.
Un alt proiect despre care ne-a povestit și ne-a încântat foarte tare este că va construi câteva căsuțe în regim propriu, ecologice cu toate facilitățile, corturi glamping care sunt foarte la modă acum, unde cei care se vor caza la cort vor avea facilitățile unei camere de hotel și restaurant. Iubitorii de natură vor putea degusta savurosul borș de pește și multe alte preparate din pește și nu numai.

Vestea bună este că din această vară proiectul va deveni funcțional.
Mai multe informații puteți afla în emisiunea “ Fără scenariu” care va fi difuzată începând din această primăvară pe postul de televiziune CANAL SUD.

Continue Reading
La Top