URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

1 APRILIE -ZIUA PĂCĂLELILOR. ORIGINEA ACESTEI ZILE

Marcată în fiecare an la 1 aprilie, ziua păcălelilor, este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli.

Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, în cele mai multe țări europene, încă din secolul al XVI-lea.

Originea sărbătorii este plasată de unii istorici în Evul Mediu, când Sfântul Sisoe, un pustnic egiptean prieten cu mai cunoscutul Antonie cel Mare, obișnuia să-l păcălească pe această dată pe Sfântul Antonie, susținând că l-a văzut pe diavol ușurându-se în strachina cu mâncare a acestuia sau prefăcându-se că a reușit să învie din morți diverse victime ale unei epidemii de ciumă. O altă explicație este legată de un alt sfânt cu simțul umorului, Sfântul Fesbuchie, care locuia în apropierea unui iaz în care scufundase câțiva bușteni și pe care mergea la începutul lunii aprilie dându-le impresia pelerinilor că poate merge pe apă, asemenea lui Isus.

O echipă Canal Sud a păcălit câțiva cetățeni călărășeni, adresându-le următoarea întrebare: “Azi dimineata Primaria a anuntat că se instituie taxa pe stat la aer curat în fața scării. Ce părere aveți?” – răspunsurile acestora le veți afla în jurnalul Canal Sud din această seară.

Continue Reading
La Top